vrijdag 28 juni 2013

gehaakte hartjesslinger

Na een middagje voetballen op zijn peuters vond ik het vanavond wel weer eens tijd om een haakwerkje te presenteren.

Zoals jullie waarschijnlijk wel zien ben ik aan het experimenteren met de lay-out van mijn blog. Ik heb nu de randjes om de foto's die eigenlijk weer weg kunnen want ik weet inmiddels hoe het moet via picasa:) 

Wat ook leuk is, is dat ik vandaag geleerd heb hoe je een collage moet maken via picasa. Dit met wat hulp van manlief maarrrrrr, ik weet het nu wel. Tenminste nu, op dit moment, zeg maar.
 
 

Op zoek naar een leuk patroon van een hartje kwam ik op het blog van karin aan de haak terecht. Ze heeft van deze hartjes onder andere leuke sleutelhangers gemaakt. Ik ging voor een slinger. De kleuren zijn uitgekozen door een jongedame die deze slinger op haar kamer krijgt.



 
Het patroon van het hartje vind je hier.

donderdag 27 juni 2013

De aanhouder wint!

De kinderboerderij was geslaagd. Ik heb zelf geen dier gezien. Wel koek en thee. Kevin dartelde achter een andere moeder aan die mee was en vermaakte zich prima. Als zingend liep hij weer mee toen we weer terug gingen naar de fiets dus zijn ochtend was geslaagd.
 
Nu de kleine doerak op bed ligt kan ik weer verder met het vogelen op het blog. En zal ik jullie wat vertellen? Ik heb picassa ontdekt. Daar kan je ook randjes mee maken. Dus nu heb ik uiteindelijk op het blog een randje want dat is uiteindelijk gelukt maar ook via picasa. Nu kan die van het blog weer weg hahahaha. Deze handeling bewaar ik voor een andere dag want op de een of andere manier is het elke wat later dan gepland wanneer ik mijn posten schrijf. Maar ik zie aan de reacties wel dat er meer nachtbrakers zijn in blogland;)
 
De volgende uitdaging wordt dus randje van het blog zelf weer weg. Ik ben positief en denk dat dat een makkie is uhum en een leuke achtergrond vinden en kijken of ik die er achter krijg.
 
Zijn er eigenlijk meer onder jullie die zo met de layout aan het "knoeien" zijn? Of was het in het begin alles uitvogelen en daarna 100% tevreden en bloggen maar.
 
Verder zit ik te denken hoe ik meer volgers kan genereren. Wat doen jullie daarvoor. Natuurlijk superleuke dingen posten maar wat nog meer. Ik zie give aways voorbij komen. Alle tips zijn welkom. Reageren op posts is natuurlijk ook attend. Ik vindt het iig superleuk om reacties te ontvangen! Verder heb ik er over gedacht om de kaarten en haakdingen in twee aparte blogs te zetten aangezien het hele verschillende hobbies zijn maar misschien vinden jullie die diversiteit ook wel weer leuk. Ik kijk in ieder geval wel met interesse naar de foto's van tuinen die voorbij komen :)
 
Het kaartje van vandaag heb ik gemaakt met stickers van bo bunny.
 
 



woensdag 26 juni 2013

Zo eenvoudig is het maken van een strikje nog niet.

Uitdagingen zijn goed. Je kan het tot een kunst verheven. Mijn uitdaging was dit keer een strikje. Hoe moest het ook alweer. Zo'n keurig strikje waar niks op aan te merken is. Pinterest, teveel strikken, ik zie door de bomen het bos niet meer. Youtube, jaaaa, daar komen we verder. Ik vind een filmpje van iemand, ik doe het keurig na, stap voor stap maar toch is die van mij veel minder mooi. HOE KAN DAT?????
 Ach, ze zegt dat ze een hele dag bezig is geweest filmpjes te kijken en te oefenen. Dan mag ik na een kwartier spelen met het lintje toch niet mopperen. Want een hele dag bezig met één strikje, daar heb ik het geduld niet voor.
Mijn andere uitdaging was dat ik bedacht had dat ik "ook" een wit kadertje om mijn foto's wil. Dit duurde langer dan een kwartiertje, zeg maar gerust een paar uren...
 
 resultaat: geen wit kadertje.
reden: komt door het sjabloon wat ik heb gekozen.
tijdsduur om dit te ontdekken: 3 uren!
 
Nu dus nog maar even zo want ik wil ook graag knoppen op mijn pagina en..... ach, teveel om op te noemen. Nu nog de tijd om het voor elkaar te krijgen. Morgen eerst naar de kinderboerderij, lekker vies worden en voor nu dit kaartje:
 
 
 
en nog hier een foto vanuit een andere hoek:
 
 
 
 

dinsdag 25 juni 2013

Genieten van de nieuwe inrichting

Twee weken geleden via marktplaats een tweedehands expedit op de kop getikt. Jullie hobbymensen weten natuurlijk precies wat ik bedoel, op de één of andere manier groeit het aantal spullen dat je hebt "langzaam". Ik was mij twee planken die boven het knutselbureau hingen dan ook volledig ontgroeit. Nu met mijn nieuwe kast heb ik weer ruimte. Daarnaast heb ik ook maar meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de hele kamer om te bouwen. Heerlijk vind ik dat. Dan lijkt het net of alles nieuw is :)

Maar met alleen een kamer verbouwen zijn we er niet. Dan moet er natuurlijk ook wat gemaakt worden dus ik ben druk aan de slag geweest met kaarten. Deze heb ik gemaakt met stickers die ik van iemand over heb genomen via marktplaats. De cardstock is van joy.


geboortekaartje meisje

vrijdag 21 juni 2013

Haarbandje voor een lief klein meisje

Vinden jullie het ook zo leuk om dingen voor babies te maken? Ik word er zo blij van. Dat werdik dus ook toen ik een paar weken geleden een whatsappje kreeg met een foto van een blije baby met een haarbandje. Kan jij dat ook maken? Druk op zoek naar een leuk patroon en dit is het geworden. Aan de achterkant heb ik een knoopje gemaakt dat precies tussen de gaatjes past zodat hij mee kan groeien.  Mama en meisje zijn er blij mee en ik heb me laten vertellen dat hij ook voortreffelijk smaakt....
 
 
 
haarbandje voor baby
haarbandje voor baby

Enne, wat vinden jullie van de fotopresentatie. Ik dacht, ik probeer eens wat anders :)

woensdag 5 juni 2013

De eerste rij lossen en vasten in 1, wat een ontdekking!

Ken je dat? Je gaat lekker zitten met je haaknaald en je kersverse patroon. Enthousiast begin je met het gevraagde aantal lossen. Nu komt rij 2: sla 1 losse over en haak in elke losse een vaste. Oké, doen we..... tenminste, het eerste gemopper begint dan bij mij. Ik pruts er dan een eind op los om die haaknaald onder die twee lusjes te krijgen. Het wordt onregelmatig, tenminste dat vind ik, en hoe ik ook mijn best doe, het is het allemaal net niet. En dan moet je eigenlijk nog beginnen!

Nu zat ik laatst op pinterest en daar kwam ik DE pin tegen waar ik helemaal blij van werd. Ik heb hem vandaag geprobeerd en het gepruts van vasten in lossen is verleden tijd! Je haakt twee rijen in 1. Even lezen en kijken en daarna ging ik als een trein!

Weten hoe een rij lossen en een rij vasten in 1 keer haakt? Kijk dan hier

 
 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...